Izjava o zasebnosti


Pulmološka ambulanta se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost in razvijal tehnologijo, ki vam omogoča zmogljivo in varno uporabo portala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Ta izjava o zasebnosti velja za spletno mesto Pulmološka ambulanta ter določa zbiranje in uporabo podatkov. Z uporabo spletnega mesta Pulmološka ambulanta soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Zbiranje osebnih podatkov

Pulmološka ambulanta zbira osebne prepoznavne podatke, kot so e-poštni naslov, ime, domači ali službeni naslov ali telefonska številka. Pulmološka ambulanta zbira tudi anonimne demografske podatke, ki jih ni mogoče povezati z vami, kot so poštna številka, starost, spol in hobiji.

Portal Pulmološka ambulanta samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi napotitvenih spletnih mest. Pulmološka ambulanta te informacije uporablja za izvajanje storitve, za ohranjanje kakovosti storitve in za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta Pulmološka ambulanta.

Ne pozabite: če neposredno razkrijete prepoznavne ali občutljive podatke na javnih oglasnih deskah portala Pulmološka ambulanta, lahko te podatke zbirajo in uporabljajo tudi drugi. Opomba: Pulmološka ambulanta ne prebira vaše osebne spletne komunikacije.

Pulmološka ambulanta vas poziva, da preberete izjave o zasebnosti spletnih mest, ki jih obiščete s portala Pulmološka ambulanta, da boste razumeli način zbiranja, uporabe in skupne rabe vaših podatkov na teh spletnih mestih. Pulmološka ambulanta ne odgovarja za izjave o zasebnosti ali drugo vsebino na spletnih mestih izven spletnega mesta Pulmološka ambulanta in družine spletnih mest Pulmološka ambulanta.

Uporaba osebnih podatkov

Pulmološka ambulanta zbira in uporablja vaše osebne podatke za pravilno izvajanje spletnega mesta Pulmološka ambulanta in ponujanje zahtevanih storitev. Pulmološka ambulanta vas z osebnimi prepoznavnimi podatki tudi obvešča o drugih izdelkih ali storitvah, ki so na voljo na spletnem mestu Pulmološka ambulanta in pridruženih spletnih mestih. Pulmološka ambulanta lahko stopi v stik z vami, ko izvaja mnenjske raziskave o trenutnih storitvah ali morebitnih novih storitvah, ki bodo morda na voljo.

Pulmološka ambulanta ne prodaja in ne daje v najem ali zakup svojih seznamov strank drugim podjetjem. Pulmološka ambulanta lahko občasno stopi v stik z vami v imenu zunanjih poslovnih partnerjev v zvezi z določeno ponudbo, ki bi vas utegnila zanimati. V teh primerih vaših osebnih prepoznavnih podatkov (e-pošta, ime, naslov, telefonska številka) ne posreduje drugemu podjetju. Portal Pulmološka ambulanta lahko podatke izmenja z zaupanja vrednimi partnerji, ki mu pomagajo pri izvajanju statistične analize, pošiljanju e-pošte ali navadne pošte, ponujanju podpore strankam ali urejanju dostave. Vsem tem drugim podjetjem je prepovedano uporabljati vaše osebne podatke v druge namene, razen za zagotavljanje teh storitev portalu Pulmološka ambulanta; poleg tega morajo ohraniti zaupnost teh podatkov.

Pulmološka ambulanta ne uporablja ali razkriva občutljivih osebnih podatkov, kot je rasa, vera ali politična pripadnost, brez vašega izrecnega dovoljenja.

Pulmološka ambulanta sledi spletnim mestom in stranem, ki jih obiskovalci obiščejo znotraj portala Pulmološka ambulanta, in tako ugotovi, katere storitve portala Pulmološka ambulanta so najbolj priljubljene. S temi podatki portal Pulmološka ambulanta ponuja prilagojeno vsebino in oglase za stranke, ki pokažejo, da jih zanima določeno področje.

Spletna mesta Pulmološka ambulanta vaše osebne podatke brez opozorila razkrijejo le, če to zahteva zakonodaja ali v dobronamernem prepričanju, da je to potrebno za:
(a) delovanje v skladu z zakonodajo ali pravnimi postopki na portalu Pulmološka ambulanta ali mestu;
(b) ščitenje in varovanje pravic ali lastnine portala Pulmološka ambulanta;
(c) delovanje v nujnih okoliščinah za varovanje osebne varnosti uporabnikov portala Pulmološka ambulanta ali javnosti.

Uporaba piškotkov

Spletno mesto Pulmološka ambulanta vam s piškotki pomaga prilagoditi spletno vsebino. Piškotek je besedilna datoteka, ki jo na vaš računalnik postavi naš strežnik spletnih strani. S piškotki ni mogoče zaganjati programov ali dostavljati virusov v računalnik. Piškotki so enolično dodeljeni vam, bere pa jih lahko le spletni strežnik v domeni, ki je izdala piškotek za vas.

Eden od prvotnih namenov piškotkov je, da vam pomagajo prihraniti čas. Namen piškotka je, da spletnemu strežniku sporoči, da ste se vrnili na določeno stran. Če npr. prilagajate strani portala Pulmološka ambulanta ali se registrirate na spletnem mestu ali v storitvah portala Pulmološka ambulanta, piškotek portalu Pulmološka ambulanta pomaga, da se spomni vaših določenih podatkov, ko ga naslednjič obiščete. S tem je poenostavljen postopek beleženja osebnih podatkov, kot so naslovi plačnika, naslovi za dostavo itd. Ko se vrnete na isto spletno mesto Pulmološka ambulanta, se lahko podatki, ki ste jih prejšnjič vnesli, obnovijo; tako zlahka uporabljate funkcije portala Pulmološka ambulanta, ki ste jih prilagodili.

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko svoj brskalnik po navadi nastavite tudi tako, da bo zavrnil piškotke, če to želite. Če izberete zavračanje piškotkov, ne boste mogli v celoti izkusiti interaktivnih funkcij storitev portala Pulmološka ambulanta ali spletnih mest, ki jih obiščete.

Varovanje osebnih podatkov

Pulmološka ambulanta ščiti vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Osebne prepoznavne podatke, ki jih navedete v računalniških strežnikih, Pulmološka ambulanta ščiti v nadzorovanem, varnem okolju, kjer so zaščiteni pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Ko so osebni podatki (kot je številka kreditne kartice) preneseni na druga spletna mesta, so pri tem zaščiteni s šifriranjem, kot je protokol SSL (Secure Socket Layer).

Spreminjanje te izjave

Pulmološka ambulanta bo to izjavo o zasebnosti občasno posodobil, da bo odražala izkušnje podjetja in strank. Pulmološka ambulanta vas poziva, da redno pregledujete to izjavo, da boste na tekočem, kako Pulmološka ambulanta ščiti vaše podatke.

Podatki za stik

Pulmološka ambulanta vas vabi k pošiljanju komentarjev v zvezi s to izjavo o zasebnosti. Če mislite, da portal Pulmološka ambulanta ne upošteva te izjave, se obrnite na portal Pulmološka ambulanta na naslovu polona.zalokar@pulmo.si. Potrudili se bomo, da čim prej ugotovimo in odpravimo težavo.